Δελτίο τύπου εργαζομένων ΤΙΜ για συμπαράσταση στην ΕΤΕΡ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εργαζόμενοι στην WIND εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον δίκαιο αγώνα του σωματείου ΕΤΕΡ (ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ), το οποίο κήρυξε 48ωρη απεργία διεκδικώντας την υπογραφή νέας ΣΣΕ και την επαναπρόσληψη του συνδικαλιστικού της εκπροσώπου που απολύθηκε από τον Rock FM με αφορμή την συνδικαλιστική του δράση.

Το Δεκέμβριο του 2009 και τον Φεβρουάριο του 2010 το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, μετά από καταγγελία της Ε.Τ.Ε.Ρ, προέβη σε ελέγχους στον εν λόγω ραδιοσταθμό, καταγράφοντας σωρεία παραβιάσεων της εργασιακής και ασφαλιστικής νομοθεσίας. Από την ώρα του ελέγχου και ύστερα ο εκπρόσωπος της Ένωσής είχε γίνει αποδέκτης τεράστιων πιέσεων και ψυχολογικού πολέμου από την διοίκηση του ραδιοσταθμού με αποκορύφωμα την απόλυσή του το απόγευμα της 26/04/2010.

Καλούμε το Σώμα Επιθεώρησης να αναλάβει δράση.

Καλούμε την Πολιτεία επιτέλους να προστατέψει τους εργαζόμενους που, όταν διεκδικούν τα δικαιώματά τους, χάνουν την εργασία τους.

          Οι συνάδελφοι τεχνικοί ραδιοφώνου, με την απεργία τους που ξεκίνησε 28 Απριλίου στις 06:00 και θα λήξει την Παρασκευή 30 Απριλίου 2010, διεκδικούν αξιοπρεπείς αυξήσεις οι οποίες θα αναπληρώνουν  τις πραγματικές απώλειες του εισοδήματος απ τις καθημερινές αυξήσεις σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα αλλά και την ανεξέλεγκτη ακρίβεια της αγοράς.

Ενώνουμε κι εμείς τη φωνή μας μαζί τους

ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Το ΔΣ του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζόμενων στην WIND